BA banner Nord InC

Nordic Innovation Center for Physical Activity and Health

Hankkeen tavoitteena on luoda rajat ylittävä fyysisen aktiivisuuden virtuaalinen osaamisalusta, joka kokoaa yhteen toimijoita akateemisesta maailmasta, yrityselämästä ja julkiselta sektorilta Merenkurkun alueella. Painopiste toiminnassa ovat innovaatiot j

Hankkeen tavoitteena on luoda rajat ylittävä fyysisen aktiivisuuden virtuaalinen osaamisalusta, joka kokoaa yhteen toimijoita akateemisesta maailmasta, yrityselämästä ja julkiselta sektorilta Merenkurkun alueella. Painopiste toiminnassa ovat innovaatiot ja kehittäminen. Aikamme suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin, ikääntymiseen ja fyysisesti passiiviseen väestöön, on mahdollista saada näin positiivista muutosta hankealueella juuri innovaatioilla, uusien yritysten synnyllä uusia teknologisia ratkaisuja luomalla perustuen luotettavaan tutkimustietoon ja siihen perustuviin käytännön ratkaisuihin.

Tänä päivänä on tarjolla teknologiaa, joka mahdollistaa neuvonnan ja hoidon internetissä. Tietyissä sairauksissa tätä on jo testattu kuten masennuksessa ja ahdistuksessa, mutta ei ns. elintasosairauksissa. Terveydenhuollossa on tästä syystä mielenkiintoa kehitellä parempia työkaluja, jotka voivat edistää terveellisiä ja aktiivisia elämäntapoja. Tällaiset työkalut nettipohjaisina saavuttavat kustannustehokkaasti ison osan väestöstä. Tämä avaa näin oven perustaa ja kasvattaa yrityksiä, jotka toimivat digiterveyden alalla hyödyttäen hankealueella niin kansanterveyttä kuin yrityselämääkin.

Vastinrahoittajat

Region Västerbotten (SE), Pohjanmaan liitto (FI), Västerbottenin läänin maakäräjäkunta (SE), Uumajan yliopisto (SE), Kuortaneen Urheliuopistosäätiö (FI), Folkhälsan Utbildning Ab (FI)

Affisch fin

‹ Takaisin