E12 banner 609 x 200 kopia

E12 Atlantica Transport

Hanke laatii strategioita ja suuntaviivoja rajat ylittävää kuljetussuunnittelua ja reittikehitystä varten, ja toteuttaa piloottiaktiviteetteja seudun yritysten kanssa kuljetusjärjestelmien puutteiden ja mahdollisuuksien selvittämiseksi.

Hankkeen kuvaus

Hanke käsittelee aiemmissa yhteistyöhankkeissa esille tulleita kysymyksiä työskentelemällä kolmen kokonaisuuden parissa: funktionaalinen kuljetusreitti, strategioita rajatylittävään suunnitteluun sekä tulevat yhteistyörakenteet. Kuljetusjärjestelmän, kuljetusten kysynnän ja tulevan yritystoiminnan hyvä tuntemus on välttämätöntä, jotta rajatylittävät kuljetukset pystytään suunnittelemaan tehokkaasti. Kumppanuus laatii keskeisiä strategioita ja suuntaviivoja rajatylittävää kuljetussuunnittelua ja kestävää reittikehitystä varten. Perustana on kolmen maan infrastruktuurisuunnitteluprosessien kokoaminen, infrastruktuurisuunnittelun koordinointi sekä huolto ja ylläpito. Tiedon ja yhteistyön kanavoinnissa elinkeinoelämän, innovaatioiden ja kuljetusten kehittämiseksi tarvitaan rajatylittävä areena, jossa julkinen sektori, elinkeinoelämä ja korkeakoulut voivat kohdata, vaihtaa kokemuksia ja luoda pohjan uudelle yhteistoiminnalle.

Vastinrahoittajat

Pohjanmaan liitto (FI), Uumajan kunta (SE), Vaasanseudun Kehitys OY VASEK (FI), Region Västerbotten (SE), Nordland fylkeskommune (NO), Merenkurkun neuvosto (FI), Lyckselen kunta (SE), Storumanin kunta (SE), Vännäsin kunta (SE), Vindelnin kunta (SE), Infrastruktur i Umeå AB (SE), Rana kommun (NO), Mo i Rana Havn (NO), Rana utviklingssellskap AS (NO), Mo industripark (NO), MidtSkandia (NO), Polarcirkeln lyfthavnsutvikling (NO)

 

‹ Takaisin