Banner Telemedicine

Nordic Telemedicine Center

Hankkeen tavoitteena on perustaa moniammatillinen osaamiskeskus telelääketieteen alalla kerätäkseen tietoa ja lisätäkseen yhteistä oppimista sairaanhoitohenkilöstön, tutkijoiden sekä yritysten keskuudessa.

Hankkeen kuvaus

Hankkeen tavoitteena on perustaa moniammatillinen ja rajat ylittävä osaamiskeskus telelääketieteen alalla. Terveydenhuoltohenkilökuntaa, tutkijoita ja yrityksiä Ruotsista ja Suomesta tapaa ja oppii toisiltaan ja keräämällä tietotaitoa sekä kokemuksia hyvistä käytännöistä kummassakin partnerimaassa luodaan työkaluja toimeenpanon mahdollistamiseksi ja nopeuttamiseksi. Osaamiskeskus tulee koostumaan kolmesta osasta; fyysisestä toimipisteestä kummassakin partnerimaassa sekä virtuaalisesta ympäristöstä joka koostuu tietokannasta sekä digitaalisesta portaalista viestinnän ja kanssakäymisen helpottamiseksi. Tietokanta tulee sisältämään esimerkkitapauksia ja kuvauksia molemmissa maissa toteutetuista telelääketieteen sovelluksista.

Vastinrahoittajat

Pohjanmaan liitto (FI), Uumajan yliopisto (SE), Västerbottenin läänin maakäräjäkunta (SE), Region Västerbotten (SE), Vaasan yliopisto (FI), Etelä-Pohjanmaan Terveysteknologian Kehittämiskeskus EPTEK (FI)

Skarmklipp Telemedicine FI

‹ Takaisin