EC-dag 2016

Den 21 september 2016 firade Botnia-Atlanticaprogrammet europeiskt samarbete på European Cooperation Day. För att uppmärksamma dagen ordnade fem pågående projekt evenemang för att visa upp sin verksamhet och berätta vad gränsöverskridande samarbete betyder för dem.

SadelskyddECdag 

Under dagen ordnade de tre projekten Industry Nordic, Spotlight High-Low Coast och VIMLA – vatten och Människan i Landskapet ett gemensamt evenemang i Rewell Center i Vasa med information, smakprover och underhållning för allmänheten.

Rewell center ECdag 

Projektet Spotlight High Low Coast ordnade också en guidad utflykt till den finländska delen av världsarvet Höga kusten/ Kvarkens skärgård.

SpotlightECdag

 

 

 

 

 

 

Projektet VIMLA- Vatten och Människan i Landskapet lockade därtill besökare till arbetsförevisningar i Söderfjärden i Finland och Ånäset i Sverige med presentation om projektets arbete med sura sulfatjordar och uppvisning av mätutrustning och drönare.

VIMLAECdag bilder 

Projektet Renovation Center arrangerade öppet hus på Bergö skola i Malax med presentationer av energieffektiva renoveringar, fotoutställning och rundvandring på skolan. För skoleleverna ordnades pyssel inom dagens tema. Kolla in projektets video från evenemanget!

RC ECdag 

Projektet Nordic Telemedicine Center ordnade öppet hus på NUS i Umeå och Mediwest i Seinäjoki med information om projektets verksamhet och presentation av telemedicinsk utrustning.

ECdag Telemedicine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterat 26.06.2017, klockan 14.05, .